onsdag 14 januari 2009


Bilden har jag lånat från den trevliga trädgårdsbloggen!
Nu har jag varit på två dagars kurs, introduktion för nyanställda. Inser att jag numera jobbar inom en STOOOR stad vilket det nog finns både för och nackdelar med. Hursomhelst så blir man rätt tom i huvudet av att sitta stilla och lyssna i två dagar, igår förmiddag så hade jag ett långt blogginlägg klart i mitt huvud som handlade om konsumtion, varför vi handlar, varför inredning verkar vara mer i ropet än någonsin, om det symboliserar nåt osv osv....ikväll kommer jag inte ihåg ett smack av det hela så det blir en ordinärt inlägg om ingenting =)

Vårkänslorna är på väg att spritta igång hos mig, detta innebär att jag (och inte bara jag, många blir väl likadana) vill förnya, förändra och uppleva. Börjar få en reslust som heter duga från att hela hösten varit helt nöjd med att bara vara hemma. Min vän K ska visst åka till Hurghada snart och jag säger bara åååååååååååååååååååååååååååååååhhhhhhhhhhhhhhhh vill också!! Egypten är fascinerande och en av mina högsta resedrömmar är att se pyramiderna. Har varit i Luxor och det var både fantastiskt och jobbigt, jobbigt att bli "hassled all the time" av människor som ville ha pengar på det ena eller det andra sättet, samtidigt som det uppenbarligen var mycket fattigt och då förståeligt att man blir desperat och försöker med alla medel få pengar från "rika turister". Fantastiskt för att hela stan är som ett utomhusmuseum, och då jag tycker det är jätteintressant med Faraoner odyl så var så klart lyckan gjord när jag äntligen fick se Konungarnas Dal, Karnak Tempel mm. Något annat som var roligt var att shoppa där, det finns ju en hel del fina saker men det gick inte att bara strosa runt och kolla i affärerna utan vår taktik var att först ett par gånger gå i rask takt i shoppingstråken och snabbt kasta blickar in i affärerna för att bedöma om det var någon man ville gå in i, samtidigt som man värjde sig för inkastarna genom ett sammanbitet "nej tack" på arabiska, sedan bestämde vi en dag när shoppingen skulle ske och då lät vi oss bjudas in i de affärer där vi ville handla. Man fick sitta ner, dricka te, berätta om sin familj och släkt, svara på diverse frågor och även såklart fråga om säljarens familj mm, därefter tog prutandet vid och när både vi och säljaren var nöjda med priset så var affären avslutad. Den här proceduren tog hela dagen för oss i de olika affärerna och var riktigt rolig! Jaa, en riktigt bra resa var det.
Då Mr D råkade ut för "Faraos hämnd" där så är hans minnen inte lika inhöljda i ett rosa skimmer som mina...

5 kommentarer:

Gårdsromantik sa...

Hurgadah har jag länge varit sugen på - menmaken vägrar - mycket pga Faraos hämnd.

Kram Maud

mocha sa...

Åh vill också till Egypten! Faraos hämnd? Är det vad jag tror det är eller? *haha*

22/2... Du är välkommen på meandi då if you like? :) Hör gärna med L också om hon vill, finns ju fina bebiskläder. :)

Iris sa...

haha självklart får du sno meningen :) Jag snodde den från ett väggord från gallerix så jag är inte helt oskyldig jag heller :)

Lallis - liv och leverne sa...

Jaaa. Egypten hade verkligen varit kul att åka till. :)
Ha en fin kväll.
Kram Lallis

http://www.myownhome.blogg.se sa...

Egypten låter härigt! Men du får nog göra ett uppföljande blogginlägg för oss som inte fattar vad "Faraos hämnd" är...? :) Härlig vårbild med tulpanerna!

ha det bra!
Kram //Johanna