lördag 3 januari 2009

God fortsättning!
Här har vi fått lite snö och det blev genast ljusare! Nu är jag redo att städa ut julen, blev inspirerade då nya Allt i hemmet kom igår och jag blev helt kär i Turquoise´s ägare Elinas kök som är med i tidningen! Det är som en indisk färgfest, helt underbart. Tyvärr hittar jag inte något foto på nätet än så bilden ovan är ifrån turquoise.se hemsida.

Nyårsafton började med uppsättning av tapeter. Här är en före bild:
Som ni ser hade vi en väldigt diskret grönaktig tapet, vilket var helt ok men inte alls i vår smak. Jag skrev ju tidigare att vi skar till tapeterna dagen innan så nu var det oerhört spännande att sätta upp dem. Den första våden gick jättebra, helt rak och fin utan bubblor, den andra likaså. När den tredje skulle upp så stämde inte mönsteranpassningen alls..på något sätt har vi skurit helt fel på de följande fyra våderna. Lätt stressade stod vi där med stirrande blickar och undrade hur f-n vi skulle göra. Kom på att de nästkommande fyra var mönsteranpassade till varandra så vi slet ner de två våderna som var uppe och sedan satte vi upp de resterande fyra istället, dock pajade en så det blev tre kvar. Sedan var det bara att skära tre längder till av den sista rullen och upp med dem. Vad som nu fattas är en 11 cm våd och för den så måste vi köpa en ny (apdyr) tapetrulle. När längderna var uppe skulle det kantbeskäras i taket och vid golvet, det gick inte särskilt bra det heller, våtkletig tapet och en inte tillräckligt vass kniv förvandlade vissa partier till en skrynklig sörja. Behöver jag tillägga att vi var något irriterade på situationen och på varandra. En timme innnan vi skulle vara hos kompisar på middag så satt jag och tomglodde på tapeterna muttrandes om att det såg för dj-ligt ut.

Men vet ni vad, det ser inte alls så illa ut, är riktigt fint faktiskt! Galet mycket mönster och perfekt engelskt rokokoromantiskt så det förslår!
Nu är det bara att invänta sista rullen och därefter attackera vardagsrumsväggen också! Kan också tillägga att vi ryckte upp oss och hade en jättetrevlig nyårskväll med supergod mat och L hade sett ut den perfekta utsiktspunkten så vid tolvslaget såg vi ut över stockholm som var ett enda stort fyrverkerismatter, fantastiskt!!

Hur har ni det föresten med motionen så här efter jul? Jag gick på långpromenad igår med vännen L, jisses vad dåligt kondis jag har nuförtiden. Märkte när jag började jobba vilken skillnad det blir att sitta på häcken hela dagen på ett kontor jämfört med att vara föräldraledig med två dagliga promenader, städ, tvätt, lek, pyssel osv. Och under min ledighet nu har jag inte sprungit något maraton heller, har ju varit sjuk mer eller mindre hela tiden och inte orkat vara ute så mycket. Så promenaden igår var helt nödvändig men det borde väl ändå vara så att L som är gravid åtminstonde flåsar lika mycket som jag i uppförsbackarna?? Nåja, L motionerar ungefär 500% mer än mig så det är väl som det ska vara antar jag, men nu måste jag faktiskt rycka upp mig lite och se till att komma ut lite mer. Kanske gå ut och gå på lunchen när man jobbar?

I dag kommer K&M+barn hit, superskoj då vi inte träffats på lääänge. Räknar inte med de 5 minuter vi sågs i dörröppningen för någon vecka sedan pga magsjuka. Så nu ska jag skicka Mr D till affären och köpa fika!

5 kommentarer:

Marit`s vita skrin sa...

Åh vad jag kände igen mig i din tapet historia.
Gå in under vardagsrum hos mig så ska det ligga ett inlägg om våran tapet där, hihi.

Ja du , även om gravid kilona är borta så är ju liksom inte magen lika platt och fast än, så då är en blus perfekt att ha till jeans i stället för en tajt topp.
Men visst är blusen underbar.

Förslag till skylt till dig och karln:
"Lycka" eller kanske "Amor vincit omnia" (kärleken övervinner allt)
Dom två förslagen sitter jag och funderar över att texta till oss iaf.

Kram kram

Iris sa...

Hej! Tack för din fina kommentar, den värmde väldigt mycket :) Vilka fina tapeter ni satt upp, det ser ju jättebra ut trots att det var lite omständligt :)

kram /iris

Inspiration i vitt sa...

Hej, ojoj vad ni har slitit med detta men vilken tur att det blev bra i slutänden ändå och fint och romantiskt blev det.
Kram på dig/Ingela.

LillaThea sa...

Hejsan! Låter som en härlig nyårsafton;) Jag och sambon har också en förmåga att bli irriterade på varandra när vi renoverar. Vi var i luven på varandra i helgen när vi renoverade men som sagt, efteråt är man så sams så.
Tycker att rummet se underbart ut. kramar Ida

Lisa sa...

Man får tacka för att du får mig att framstå som en smärre atlet! Stor kram!