söndag 14 december 2008


Jaha, då har man semester då!! Det var väldigt sorgligt att sluta i fredags, även fast jag säkert kommer att träffa alla igen och även umgås med en del på fritiden så blir det inte samma sak. Fick jättefin present, blomma och ett litet block där alla skrivit en personlig hälsning- vilket verkligen var en fin idé tycker jag!
På kvällen blev det after work på Grappa, vilket var trevligt!
Igår morse fick jag ett efterlängtat samtal - från Mr D som haft körlektion och på vägen hem upptäckt att de ÄNTLIGEN börjat sälja julgranar i närheten. Så lilla D packades i vagnen och vi gick och köpte en gran, det blev en kungsgran vilket jag har liiiite dåligt samvete för då det ju inte är det miljövänligaste alternativet. Men med en nyfiken liten tjej som förmodligen kommer att rycka i denna gran titt som tätt så måste vi i år ha en som inte barrar så förfärligt och då är kungsgran enda alternativet. Den är jättefin och vi klädde den genast igår på dagen, eller snarare var det så att två av oss klädde den och den tredje drog i snabb takt av kulorna från grenarna i golvhöjd.

Igårkväll var vi bortbjudna på middag hos vänner, vilket var trevligt trots en allmän förkylning och viss trötthet hos oss alla tror jag, förutom lilla D som verkligen inte var trött på hela kvällen utan snarare full av energisk beslutsamhet att äta och riva allt som fanns inom räckhåll. Jag märker att jag håller på att bli en sån där mamma som jag tidigare var lätt irriterad på, alltså jag "ser inte" att lillpluttan grabbar tag i allting, eller snarare jag orkar inte säga nej och ta ifrån henne allt hela tiden. Kanske lite oroväckande att jag redan är sådan, hur ska det då bli med gränssättning när hon är tonåring?
Idag for vi till julstämmningens mecka, Skansen, där det var jättemysigt så klart, käkade kolbullar till lunch och strosade runt på julmarknaden. När vi är på skansen brukar alltid något inhandlas, oftast fikabröd från bageriet i stadskvarteren, så blev det också idag då det skulle komma hem vänner för att dricka lite glögg senare, så fick det bli sockerbullar med saffran. Jag köpte även frimärken till julkorten som måste postas senast tisdag (sedär, nu fick ni en påminnelse om det) och lotter hos matkorgslotteriet och chokladlotteriet såklart! Blev oerhört förvånad då jag faktiskt inte vann något! hmpf!! På vägen hem tog vi en repa in på Gröna Lund också för fortsatt sökande efter chokladlycka, men ingen vinst på vare sig tobleronelotter eller Ahlgrens bilar-hjulet! Nåja, jag får väl vinna en miljon på triss eller nåt istället =)

Hoppas ni alla får en fin vecka med julstämning utan stresstempo!

2 kommentarer:

LillaThea sa...

Vilken mysig dag/helg ni haft. Så härligt att göra saker tillsammans. Kan tänka mig att det är en av fördelarna med att bo i storstan, det finns alltid ngt att göra. Jag känner igen det där med att ignorera barnens bus, är likadan ibland, framförallt när det gäller Theas hoppande i soffan. Jag orkar bara inte tjata på henne femtioelva ggr om dagen och låtsas därför att jag ibland inte sett att hon hoppat.
Hoppas att du får en bra början på den nya veckan.
Kram Ida

Anonym sa...

Vilet underbart kort du har tagit på ditt lilla pynt! ;-) Årets julbild för min del.

MÅnga kramar!