söndag 28 december 2008

Julefrid

Det blev en längre bloggpaus än det var tänkt! Har helt enkelt mer eller mindre haft datoruppehåll sedan jag skrev innan jul vilket har varit skönt, för jisses vad man spenderar tid framför datorn. Och alla ni som bloggar vet hur man helt plötsligt ser allt igenom kameralinsen..utifall att det behövs nåt foto inför kvällens blogginlägg.. och ibland blir det ju som att man observerar sitt liv utifrån perspektivet "kan jag blogga om det här?" Missförstå mig inte, det är helkul att blogga tycker jag och det är ännu roligare att läsa alla era fina bloggar, men det var skönt med en paus. (Fast jag har ju tjuvläst och kommenterat litegrann i alla fall, helt ouppkopplat blev det inte!)

Vi har haft en underbar jul med snö, kallt och pulkaåkning. Det var även utlovat sparkturer, men sparken föll visst i bitar när den skulle tas fram =) Ha ha, kanske mamma&K får ta och önska sig en ny spark i julklapp till nästa år!

Julklappar blev det många av och bara roliga! Jag fick precis vad jag önskat mig och vi fick även något som jag verkligen har varit sugen på att köpa men inte sagt till någon, en spikmatta! Den är superbra, till och med Mr D ligger på den och dåsar av.
Lilla D var det sötaste barn man någonsin sett i sin röda klänning på julafton och hon rev hejvilt bland paketen, hennes favoritjulklapp blev nog en keyboard med en massa olika djurfigurer och läten och låtslingor...den låter jättemycket...extra mycket om man stampar på den med ena foten...eller till exempel sätter sig på den.............idag låter den dock inte alls för någon har visst kommit åt off-knappen....

För övrigt har vi varit/är rejält förkylda, höjdpunkten (obs! ironi) var väl när lilla D kräktes ner baksätet på taxin häromdagen, det är såna gånger man verkligen vill ha en egen bil istället! taxichauffören var dock en ängel, han var helt cool och ville inte ens ha extra betalt (vilket han fick ändå naturligtvis, hans barnstol DRÖP av kräk), jag var mindre cool, herrejisses vad kladdigt och rörigt det blev och stackars lillpluttan bara grät. Nåja, det gick bra till sist och nu är nog förkylningen på tillbakagång. Denna månad kommer dock att gå till historien som månaden när allt blev inställt pga sjukdom. Jag vet inte hur många grejer vi har fått ställa in vilket är trist men jag börjar inse att detta är livet som småbarnsförälder. Vi kom ju i alla fall hem till Dalarna för julfirande och det var det viktigaste!
Gokväll!

2 kommentarer:

LillaThea sa...

Vad skönt att höra av du haft en mysig jul. Kan faktiskt vara skönt att slippa alla måsten, inklusive bloggen. Vad sött lilla D såg ut att ha varit. Vad tråkigt med spyan, men tur att ni fick rätt taxichaufför. Kanske en som själv har småbarn och därför har lite förståelse. Hoppas att ni blir helt krya nu.
Många kramar Ida

Lisa sa...

Låter som ni haft det riktigt bra, vilket glädjer mig! Jag blir bara rundare och rundare och har precis shoppat mammakläder på nätet! Oj, där finns pengar att spendera! Jisses vad mycket snygga saker. Men man vill ju kanske tro att de kläderna ska vara billigare, eftersom man inte kommer ha dem så länge, men så verkar ju inte vara fallet.
Vi kan väl ses nåt innan jobbet drar igång? Kram från mig!