tisdag 18 november 2008

Tårtideér

Till helgen ska det bakas tårta, är det något jag verkligen skulle vilja lära mig så är det hur man gör och dekorerar tårtor. Tänk att kunna göra en sån här:


Eller en sån här:

Är det någon som kan sånt här som kan informera mig om vad själva "locket" består av, är det marsipan och vad har man under locket? Det är ju så slätt om ni förstår vad jag menar.Jag har något hemma som heter frosting, men tror inte att det är samma konsistens som på bilderna, det är nog mer som glasyr. Hursomhelst vore det väldigt roligt att få ihop nåt så kreativt som ovanstående, man ska ju sikta högt eller hur??!!

9 kommentarer:

Helena i Umeå sa...

Halloj!

Jag tror det är marsipan på tårtorna på bilderna, och för att få underlaget slätt gäller det att smeta ut smet/grädde "rätt" så att det inte blir några lutningar. Och för mer inspiration om tårtdekorationer, kolla på Gokväll (www.svt.se/gokvall) från den 11:e november (typ 35 minuter in i programmet).

Kramar, Helena

Anna sa...

Hej hej!!!
Vet inte om jag är ute och cyklar men denna tjej brukar göra lite tårtor
http://dahlarna.blogg.se/

Hon kanske kan ge dig en del tips =)
Kramra

Jozan - Krydda Livet sa...

Wow vilka tårtor.. dessa skulle man vilja kunna göra själv :)
Tack för din kommentar!
Kram

Adoridarling sa...

Helena: Tack för tipset och vad kul att du kommenterat!! Keep it up! kraaaam

Lallis - liv och leverne sa...

Wow, säger jag bara! Jösses så fina:)
Kram Lallis

Lotte sa...

Ja, vem skulle inte vilja kunna baka såna tårtor!? Även om jag inte äter sötsaker längre. ;) Här kan du få lite insperation: http://www.metrobloggen.se/jsp/public/index.jsp?article=19.914717
Sockersött heter sidan och hon baka helt fantastiska tårtor.

Fyra årstider ♥ My Lovely Christmas Home sa...

Idag bloggar jag om dig i min julblogg.
Kram Lotta

mocha sa...

Här har du en till som tänkte ge sig in på tårtandet! Tänkte göra egna doptårtor till A. Tja, varför inte börja på topp liksom!? ;) Jag är rätt så säker på att det är sugarpaste som de använt på de där tårtorna. Har du några bra tårtlänkar får du gääärna hojta. ;) Jag har en del, men får ju krupp på allt jag vill ha. Blir definitivt dyrare att göra egna tårtor om jag får shoppa allt jag vill! *haha*

http://myownhome.blogg.se sa...

Åh vad många fina. :) Hoppas det gick bra med ditt bakande. :)

Kram //Johanna