söndag 26 oktober 2008

Pyssel, pyssel, pyssel

I går fick jag en hel dag vid min symaskin, Mr D och lilla D roade sig själva och dök bara upp när det kurrade i magen.
Det blev tre saker gjorda, en vimpel:

en julstrumpa som är vändbar in och ut, så lilla D kommer att kunna välja om hon vill ha den röda varianten eller den gröna. Tyget är en "panel" med julstrumpemotiv som jag hittade i en stuvhög på tygaffären i fredags. Har tyg till två vändbara strumpor till så det blir väl en till mig och en till Mr D också!

Sist sydde jag en Tilda-ängel, har velat prova göra en sån ett tag nu och det fanns lämpligt nog ett mönster i Allers julmagasin. Det tog lååång tid att göra den, all respekt till de som syr sådana till försäljning, jag hoppas de får bra betalt! Söt är den i alla fall, jag har definitivt fått barnsligare smak efter att blivit mamma, innan lilla D hade jag inte ens tittat åt en Tilda-docka, nu vill jag ha ALLA varianter!

Idag ska jag nog karva pumpa!

4 kommentarer:

Gårdsromantik sa...

Så fint pyssel!
Jag har också funderat på hur lång tid det tar att göra de där änglarna.

Klart jag skall maila dig om jag får någon mer inbjudan.

Oftast har det varit lite tråkiga - men den sista var ju glamourös.

Kram Maud

Malin/Vita hjärtan sa...

Hej!
Tack för din rara kommentar =)
Jag säljer ingenting just nu, har inte haft energi att "massproducera" Vi får se om det ändras framöver =) Du syr jättefina saker! "Signerat" är jag inte så bekant med, men var inne och kollade lite nu. Det är jättelätt att sy ljuspåsar, annars finns det en beskrivning i Allers julnummer som är ute nu. Sy som en liten påse och sen "sy av" hörnen så att den blir lite merstabil. Jag använder gamla lakan med spets och monogram. Jag använder inget för att stabilisera ljuspåsen. Sen måste man ha ett bra glas innuti som både håller upp påsen och skyddar den från värmen.
Hoppas du har en trevlig söndag!
Kramar Malin
Ps. Håller med om att Cath K och Green Gate är helt ljuvliga!
Jag har också funderat på dom där Tilda-figurerna, men dom är nog för svåra för mig =)

S o F sa...

Åh vilken underbart vacker Tilda! Hon är ju helt oemotståndlig...

Kan tänka mig att det är en hel del pill med en sån - och alltså inget för mig.
Och om jag till slut ändå hade lyckats få ihop en så skulle jag aaaldrig sälja den. ;) Man kan ju verkligen förstå att de inte är så billiga att köpa färdiga.

Bra jobbat!

Ha det fint!

Atelje Annorlunda sa...

Tack för kommentaren!
Du ska få se loggan när den blir klar...har ej hunnit kolla på min egen än. Tog en annan logga från en faktura där det var en bild och text att träna på. Idag har jag varit i Sjöboden på höstmarknad.

Din Tildafigur är helt bedårande...jag vet att det tar massor av tid för jag gör andra Tildafigurer. Om man ska sälja såna (sy själv) och har företag så blir nog timlönen ca 20-30 kr när alla avgifter är betalda...om man syr snabbt...hihi.

Din julstrumpa blev söt...har ej hunnit börja med dom jag planerat än. Och du...den där godiskransen hade bara stommen varit kvar hos mej med..fniss.
Kram Åsa